The Warwickshire ring

Zestiendaagse vaarvakantie (geheel verzorgd) v.a. € 950

Oxford-Canal

Warwickshire Ring Op vrijdagavond varen we al. Weliswaar op de route Hoek van Holland – Harwich. In een vierpersoons binnenhut gaat het naar de overkant. We ontbijten aan boord en rijden daarna naar Napton Marina, waar een narrow-boat van het type Duchess 8 op ons wacht. De route wordt wat rustiger gevaren dan in de brochure van de verhuurder staat, zodat we ook wat meer gelegenheid tot passagieren hebben.

Elke avond liggen we weer in een andere haven of in het open veld. Zeker is dat we in de steden Birmingham en Coventry zullen afmeren.

Na de instructie vertrekken we over het Grand Union Canal richting Birmingham. De eerste plaats die we aandoen, is Warwick. De route is naar die plaats genoemd. Het heeft één van de prachtigste kastelen van Engeland.

Na de Hatton Locks kunnen we bij Kingswood kiezen uit twee routes. De mooiste ervaring: de Lapworth Locks. En verder gaat het naar Birmingham dat gold als het centrum van de zware industrie.

Over de kanalen ging vroeger een heel andere lading, variërend van bouwmaterialen tot kolen voor de gasfabriek. In Birmingham zullen we afmeren op de plek waar vroeger de gasfabriek stond, het Gas Basin.

Richtingwijzer in Birmingham Op een splitsing van vaarwegen kiezen we voor de route naar Fazeley. We varen door tot in het doodlopende Coventry Basin, waar we vlak bij de kathedraal afmeren.
Narrow boat
Klik op het plaatje van de narrow boat
voor een kort videofilmpje over een
vaarvakantie in Engeland.

Rest nog een stuk Oxford Canal dat ons op een interessant knooppunt van vaarwegen in Braunston brengt. Het laatste stuk varen we weer op het Grand Union Canal.
Het aantal te passeren en te bedienen sluizen is minimaal 118, afhankelijk van onze keuze.
Kortom: een sportieve reis met een enorme afwisseling aan natuur en cultuur.
De terugreis gaat weer via Harwich, waar aan boord een heerlijk dinerbuffet klaar staat. Na het ontbijt op zondagmorgen verlaten we in Hoek van Holland de boot.

 

Klik hier voor een plattegrond van deze site.
© Vaarvakanties Jaap Boersema
Gebruik (ook om veiligheidsredenen!!) alleen de nieuwste browsers (Firefox 31.*, Opera 12.* of Internet Explorer 11)
en met een schermresolutie van 1024x768 pixels.
N.B.: Op deze site wordt Javascript gebruikt!

Disclaimer
De informatie op de internet-pagina’s van Varen met Jaap is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend.
Hoewel de samenstellers zorgvuldigheid in acht nemen bij het samenstellen en onderhouden van deze internet-pagina’s en daarbij gebruik maken van bronnen die betrouwbaar worden geacht, kunnen zij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Zij wijzen elke aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid, volledigheid, actualiteit van die informatie en het (ongestoord) gebruik van deze website uitdrukkelijk van de hand.
Als op deze pagina’s wordt verwezen (gelinkt) naar websites van anderen betekent dit niet dat de op of via deze websites aangeboden informatie, producten of diensten door ons wordt aanbevolen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid en geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud, het gebruik of de beschikbaarheid van de internetpagina’s waarnaar wordt verwezen of die verwijzen naar deze website. Het gebruik van dergelijke links is voor eigen risico. De informatie op dergelijke websites is door ons niet nader beoordeeld op juistheid, redelijkheid, actualiteit of volledigheid.