Vaarvakanties

Paula in 2001
2001 Wales
In 1996 ging privé het roer om. In dat jaar besloten Paula en ik samen verder te gaan.
Wij hadden elkaar leren kennen, doordat we beiden reisleider waren voor NCRV-reizen en wel specifiek voor (berg)wandelreizen.
In overleg met Paula stopte ik met deze activiteit om me te gaan concentreren op wat mijn jongensdroom was: varen. In november 1996 behaalde ik mijn Groot Vaarbewijs.

Naast mijn werk in het onderwijs mocht ik van haar in weekeinden en schoolvakanties varen en waar mogelijk ging zij mee.
Ik zie haar nog aan het roer van de duwboot ELAN zitten met bakken vol containers er voor..., de Kil uit en het Hollands Diep op richting Antwerpen.
Samen huurden we in Friesland en in de omgeving van Berlijn een bootje.

Vrienden reageerden op onze enthousiaste verhalen en zo kwam het dat we na wat reclame in het blad BINNENVAART soms wel met drie boten op stap waren. Canal de St. Martin
Parijs 2004 – Canal de St. Martin
We voeren samen en met anderen in Vlaanderen, Frankrijk, Nederland en Duitsland.
De laatste vaarreis samen was in het voorjaar van 2002 met tien mensen, verdeeld over twee narrow-boats op Engelse kanaaltjes.

Tijdens onze laatste privé-vakantie – zomer 2002 – kwam er een einde aan het sprookje (uitspraak van mijn vader). Paula overleed plotseling aan een dubbele longembolie.

Ik ben doorgegaan op de weg die we samen waren ingeslagen: varen met anderen – het plezier daarin delend.
Op de pagina's ’Lezersreizen’ en ’Vaar zelf...’ ziet u wat de mogelijkheden waren en nog steeds zijn.

 

Klik hier voor een plattegrond van deze site.
© Vaarvakanties Jaap Boersema
Gebruik (ook om veiligheidsredenen!!) alleen de nieuwste browsers (Firefox 31.*, Opera 12.* of Internet Explorer 11)
en met een schermresolutie van 1024x768 pixels.
N.B.: Op deze site wordt Javascript gebruikt!

Disclaimer
De informatie op de internet-pagina’s van Varen met Jaap is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend.
Hoewel de samenstellers zorgvuldigheid in acht nemen bij het samenstellen en onderhouden van deze internet-pagina’s en daarbij gebruik maken van bronnen die betrouwbaar worden geacht, kunnen zij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Zij wijzen elke aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid, volledigheid, actualiteit van die informatie en het (ongestoord) gebruik van deze website uitdrukkelijk van de hand.
Als op deze pagina’s wordt verwezen (gelinkt) naar websites van anderen betekent dit niet dat de op of via deze websites aangeboden informatie, producten of diensten door ons wordt aanbevolen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid en geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud, het gebruik of de beschikbaarheid van de internetpagina’s waarnaar wordt verwezen of die verwijzen naar deze website. Het gebruik van dergelijke links is voor eigen risico. De informatie op dergelijke websites is door ons niet nader beoordeeld op juistheid, redelijkheid, actualiteit of volledigheid.