Actieve vaarvakantie in Schotland
Glasgow - Falkirk - Edinburgh

Vertrekhaven: IJmuiden
We overnachten en eten op de veerboot.
De volgende ochtend rijden we naar de verhuurbasis in Falkirk. De verhuurder is Yellow & Blue Vaarvakanties (www.rentaboat.nl).

Prince of Scandinavia
Prince of Scandinavia.
De route
We laten het Falkirk Wheel nog even op ons wachten. Over het Forth & Clyde Canal gaan we eerst maar eens door een prachtig landschap naar het Glasgow van de Rangers en vroeger de grote scheepswerven aan de oevers van de Clyde. Langs een bochtig traject zullen we ontdekken hoe deze vaarweg weer bevaarbaar is gemaakt, met een sluis die onder een drukke verkeersweg door duikt en verschillende swing bridges (draaibruggen).

Falkirk Wheel Kaartje Schotland Na een korte stop in Glasgow gaan we terug langs aardige plaatsjes als Cadder Village, Kirkintillock en Auchinstarry. Dan laten we ons in Falkirk naar boven brengen door het Wheel. En verder gaat de tocht over het Almond aquaduct en door plaatsjes als Linlithgow en Ratho.

Edinburgh is onze bestemming na 152 mijl gevaren te hebben. Daarna terug naar Falkirk. Op het totale traject van 186 mijl komen we 20 sluisjes en een unieke draaiende bootlift tegen.


VAARSCHEMA (onder voorbehoud)
1e dag: Vertrek uit Nederland.
2e dag: 's middags vertrek uit Falkirk
3e dag: Op tijd varen, zodat we wat tijd over hebben om onderweg ook nog wat in plaatsjes te neuzen
4e dag: Glasgow
5e dag:
6e dag: via Falkirk naar Edinburgh
7e dag:
8e dag: richting de basis
9e dag: vroeg inleveren van de boten en terug naar huis.
€ 850,00 p.p.
Lees ook: Vaarvakanties
Narrow boat
Klik op het plaatje van de narrow boat
voor een kort videofilmpje over een
vaarvakantie in Engeland.

Klik hier voor een plattegrond van deze site.
© Vaarvakanties Jaap Boersema
Gebruik (ook om veiligheidsredenen!!) alleen de nieuwste browsers (Firefox 31.*, Opera 12.* of Internet Explorer 11)
en met een schermresolutie van 1024x768 pixels.
N.B.: Op deze site wordt Javascript gebruikt!

Disclaimer
De informatie op de internet-pagina’s van Varen met Jaap is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend.
Hoewel de samenstellers zorgvuldigheid in acht nemen bij het samenstellen en onderhouden van deze internet-pagina’s en daarbij gebruik maken van bronnen die betrouwbaar worden geacht, kunnen zij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Zij wijzen elke aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid, volledigheid, actualiteit van die informatie en het (ongestoord) gebruik van deze website uitdrukkelijk van de hand.
Als op deze pagina’s wordt verwezen (gelinkt) naar websites van anderen betekent dit niet dat de op of via deze websites aangeboden informatie, producten of diensten door ons wordt aanbevolen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid en geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud, het gebruik of de beschikbaarheid van de internetpagina’s waarnaar wordt verwezen of die verwijzen naar deze website. Het gebruik van dergelijke links is voor eigen risico. De informatie op dergelijke websites is door ons niet nader beoordeeld op juistheid, redelijkheid, actualiteit of volledigheid.