Actieve vaarvakantie
Noord-Friesland en Groningen

Elfstedentocht
Het begin van onze reis voert over delen van het Elfstedentraject.
De verhuurder is Yachtcharter Sneek (www.yachtchartersneek.nl). Vanuit Sneek gaan we langs de Zwette naar het noorden.

Mistral De eerste dagen zullen we in een gebied varen dat nog maar kort open is voor jachten, zoals onze MISTRAL. De bruggen zijn daar omhoog gebracht naar 2.50 m en ons schip is: 2.40 m. De eerste overnachting is in Franeker aan de Turfkade. De volgende dag gaat het over de Kleiroute en het – pas geopende – laatste deel van de Elfstedenroute. Langs Bartlehiem en Birdaard bereiken we Dokkum.

Noordwest-Groningen
Daarna gaat het richting Groningen. Door de Dokkumer Nieuwezijlen (sluizen) komen we in het Lauwersmeergebied.
We zoeken nu het Reitdiep op met de vissersplaats Zoutkamp en het plaatsje Garnwerd.
Terug naar Sneek gaan we via het Kommerzijlsterrijte naar het Van Starkenborghkanaal.
Nu volgt er even een saai recht stuk, met als onderbreking de Gaarkeukensluis en enkele bruggen.
In een halve dag kunnen we weer in Sneek zijn; maar wanneer we tijd over hebben, liggen er nog mooie parallelroutes. Een schitterende route met mooie dorpen en steden. Afwisselend overnachten we in een jachthaven, tussen de weilanden of in één van de (elf) steden.

Franeker
Afgemeerd aan de Turfkade in Franeker
Dockumer Nieuwe Zijlen
De Dokkumer Nieuwezijlen in 1910.

Prijs: vanaf €  430,00 p.p.
Lees ook: Vaarvakanties

 

Klik hier voor een plattegrond van deze site.
© Vaarvakanties Jaap Boersema
Gebruik (ook om veiligheidsredenen!!) alleen de nieuwste browsers (Firefox 31.*, Opera 12.* of Internet Explorer 11)
en met een schermresolutie van 1024x768 pixels.
N.B.: Op deze site wordt Javascript gebruikt!

Disclaimer
De informatie op de internet-pagina’s van Varen met Jaap is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend.
Hoewel de samenstellers zorgvuldigheid in acht nemen bij het samenstellen en onderhouden van deze internet-pagina’s en daarbij gebruik maken van bronnen die betrouwbaar worden geacht, kunnen zij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Zij wijzen elke aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid, volledigheid, actualiteit van die informatie en het (ongestoord) gebruik van deze website uitdrukkelijk van de hand.
Als op deze pagina’s wordt verwezen (gelinkt) naar websites van anderen betekent dit niet dat de op of via deze websites aangeboden informatie, producten of diensten door ons wordt aanbevolen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid en geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud, het gebruik of de beschikbaarheid van de internetpagina’s waarnaar wordt verwezen of die verwijzen naar deze website. Het gebruik van dergelijke links is voor eigen risico. De informatie op dergelijke websites is door ons niet nader beoordeeld op juistheid, redelijkheid, actualiteit of volledigheid.