Mecklenburg
(Marina Wolfsbruch – Schwerin v.v.)
Kaartje van Mecklenburg Natuurliefhebbers opgelet..
“We hebben genoten van het prachtige gebied dat ten zuidoosten van Rheinsberg ligt.
Zou je de ander kant opgaan, dan gaan we meteen met je mee”.
Commentaar van twee echte schippers die nu al hebben geboekt voor deze unieke reis.

De beroepsvaart die we hier tegenkomen, blijft beperkt tot een paar Nederlandse fietsvakantieboten en de schepen van WSA und Polizei.
Verder hebben we de ruimte op het water. Zeker wanneer we de Müritzsee oversteken.

Dit geweldig grote meer is betond en het moet wel bar slecht weer zijn, wanneer we er niet kunnen/mogen varen.
Op deze goed 300 km lange vaartocht naar de hoofdstad van Mecklenburg, Schwerin, passeren we zo'n 24 (zelfbedienings)sluizen.
Schitterende dorpen en stadjes langs de oever (zie bijgaand kaartje), waar we zeker voor ons proviand aan wal moeten.

Schwerin
Geen wonder dat Schwerin hoofdstad werd, met zo'n schitterende
waterrijke omgeving. Het slot, waar we dichtbij afmeren, is
rechtsonder te zien.
Vervoer naar vertrekhaven
We gaan car-poolend naar de vertrekhaven en bezoeken op de heenreis het schitterende plaatsje Lauenburg, waar het Elbe-Lübeckkanaal in de Elbe uitmondt.
Niet ver daarvandaan overnachten we in een “Zimmer mit Frühstück'-onderkomen, zodat we de volgende dag op tijd in de Marina Wolfsbruch zijn.

Negendaagse reis
v.a € 695,00

 

Klik hier voor een plattegrond van deze site.
© Vaarvakanties Jaap Boersema
Gebruik (ook om veiligheidsredenen!!) alleen de nieuwste browsers (Firefox 31.*, Opera 12.* of Internet Explorer 11)
en met een schermresolutie van 1024x768 pixels.
N.B.: Op deze site wordt Javascript gebruikt!

Disclaimer
De informatie op de internet-pagina’s van Varen met Jaap is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend.
Hoewel de samenstellers zorgvuldigheid in acht nemen bij het samenstellen en onderhouden van deze internet-pagina’s en daarbij gebruik maken van bronnen die betrouwbaar worden geacht, kunnen zij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Zij wijzen elke aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid, volledigheid, actualiteit van die informatie en het (ongestoord) gebruik van deze website uitdrukkelijk van de hand.
Als op deze pagina’s wordt verwezen (gelinkt) naar websites van anderen betekent dit niet dat de op of via deze websites aangeboden informatie, producten of diensten door ons wordt aanbevolen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid en geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud, het gebruik of de beschikbaarheid van de internetpagina’s waarnaar wordt verwezen of die verwijzen naar deze website. Het gebruik van dergelijke links is voor eigen risico. De informatie op dergelijke websites is door ons niet nader beoordeeld op juistheid, redelijkheid, actualiteit of volledigheid.