Lezersreizen

(op de binnenvaart, op zee, met de camper)

Naast de ’vaar-zelf-vakanties’ met huurboten in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Engeland heb ik voor Vereniging De Binnenvaart en andere organisaties met kleine passagiersschepen gevaren.
DINA
De DINA in 1977 in de Koninginnensluis in Vreeswijk.
Met de H. Mejeurschool voor mavo uit Groningen charterde ik via de VARENDE VAKANTIEVLOOT de DINA van schipper Davids. Vanaf 1985 volgden ’eigen’ reizen voor de NCRV met de JAN VAN SCOREL, CARLINDA-O, ORCA en de SILOAM.

Vereniging De Binnenvaart organiseert – meestal – verre reizen, studiereizen genaamd.

Sedert 2010 zijn daar voor haar leden en belangstellenden ‘dichter-bij-huis’-reizen bijgekomen. In 2010 kregen we de SWISS RUBY net vol.
Patria
Het mps PATRIA komt aan in Keulen.
De reizen met het kleinere MPS ZWAANTJE volgden. Drie bietenreizen in oktober 2011 en in 2012 en 2013 naar Parijs. Begin 2013 werd vanuit Arnhem door het Ruhrgebied naar Bremen en vervolgens naar Groningen gevaren. In 2014 was er de gelegenheid om van Brugge, via Antwerpen naar Amsterdam te varen.

In het voorjaar van 2015 volgde een museumreis met het mps PATRIA van Dordrecht langs de scheepvaartmusea in Vreeswijk, Emmerich, Duisburg en Koblenz.

NIEUW..........

Het afgelopen jaar hebben we (Ans en ik) van alles, zwervend op schepen en met een camper, uitgeprobeerd.
Daarom hier een aantal tips en fotoseries om je ‘lekker te maken’.
 1. Varen met binnenschepen
  Kijk op de site www.binnenvaartcruises.nl. Tussen de binnenschepen ontdek je ook de spits WESTROPA van Janarie en Henny Kranenburg. Een impressie van mijn reis die in Montargis begon en in Dordrecht eindigde.
  Kijk ook eens bij www.bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl onder het kopje ‘Keertje meevaren’.
 2. Varen in het Blauwe Paradijs met het passagiersschip MECKLENBURG (Berlijn – Schwerin of Schwerin – Berlijn).
  Google op: MS Mecklenburg Hotelschiff .
  Een foto-impressie.
 3. Varen op zee
  Met de driemastschoener EENDRACHT op avontuur. Overwinteren in de Caribean?
  Kijk op www.eendracht.nl.
 4. Zwerven met een camper langs de Duitse Noord- en Oostzeekust.
  Geniet van de havens en haventjes.....
  Camper huren bij vrienden in Eelde: www.camperhureneelde.nl.
Klik hier voor een plattegrond van deze site.
© Vaarvakanties Jaap Boersema
Gebruik (ook om veiligheidsredenen!!) alleen de nieuwste browsers (Firefox 31.*, Opera 12.* of Internet Explorer 11)
en met een schermresolutie van 1024x768 pixels.
N.B.: Op deze site wordt Javascript gebruikt!

Disclaimer
De informatie op de internet-pagina’s van Varen met Jaap is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend.
Hoewel de samenstellers zorgvuldigheid in acht nemen bij het samenstellen en onderhouden van deze internet-pagina’s en daarbij gebruik maken van bronnen die betrouwbaar worden geacht, kunnen zij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Zij wijzen elke aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid, volledigheid, actualiteit van die informatie en het (ongestoord) gebruik van deze website uitdrukkelijk van de hand.
Als op deze pagina’s wordt verwezen (gelinkt) naar websites van anderen betekent dit niet dat de op of via deze websites aangeboden informatie, producten of diensten door ons wordt aanbevolen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid en geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud, het gebruik of de beschikbaarheid van de internetpagina’s waarnaar wordt verwezen of die verwijzen naar deze website. Het gebruik van dergelijke links is voor eigen risico. De informatie op dergelijke websites is door ons niet nader beoordeeld op juistheid, redelijkheid, actualiteit of volledigheid.