Voorjaar in Bretagne
Unieke zestiendaagse reis
(Oók als negendaagse reis te boeken)

Josselin
Josselin
Wanneer we op vrijdag lekker opschieten, kunnen we onderweg onze stops houden in Normandië (misschien Honfleur en/of de gebieden die herinneren aan D-day).
We overnachten in de omgeving van Avranches, niet ver van Le Mont St. Michel.
Na Rennes is het nog veertig kilometer naar onze vertrekhaven Messac. Daar ligt een boot van het type Crusader voor ons klaar. De verhuurder is (al vanaf 2002) Rentaboat in Utrecht.

Over de Vilaine varen we de eerste dag in zuidelijke richting. Vanaf Redon gaat het dan in noordwestelijke richting. We moeten natuurlijk even kijken in de botanische tuinen van Yves Rocher bij La Gacilly. In Josselin is ons keerpunt.
In deze plaats staat een schitterend kasteel dat hoog oprijst boven de oever van het Canal de Nantes à Brest.

We varen naar La Roche Bernard, een klein stadje, zuidwest van Redon. Even verderop ligt een barrage die de Atlantische Oceaan scheidt van ons vaargebied.

En dan beginnen we aan onze reis naar het noorden, naar Dinan (zonder 't). Op zaterdagochtend is het mogelijk dat we van bemanning wisselen in onze vertrekhaven Messac.
We varen nu stroomopwaarts en passeren sluizen, waar ook vaak oude watermolens bij te vinden zijn.

Het vaarwater hier, Canal d'Ille et Rance, is genoemd naar de het riviertje de Ille en de brede monding, de Rance (de Rance is bekend door de getijdencentrale).

Dinan
Dinan nu
Dinan
Dinan oud.

Dan bereiken we onze bestemming: Dinan. Een wandeling door de stad en dan naar boven hoort erbij. Vanaf de ringmuren hebben we een adembenemend uitzicht op de Rance.
Inmiddels hebben we de auto's opgehaald uit Messac en vertrekken we op zaterdag weer naar les Pays Bas (zeg maar: Nederland).
Uit en thuis: zestien dagen, waarin we ongeveer 350 km varen en zo'n kleine honderd sluizen passeren.

16 dagen Prijs: € 1360,00 (incl. overnachting)
9 dagen Prijs: € 750,00 (incl. overnachting)
Lees ook: Vaarvakanties

Klik hier voor een plattegrond van deze site.
© Vaarvakanties Jaap Boersema
Gebruik (ook om veiligheidsredenen!!) alleen de nieuwste browsers (Firefox 31.*, Opera 12.* of Internet Explorer 11)
en met een schermresolutie van 1024x768 pixels.
N.B.: Op deze site wordt Javascript gebruikt!

Disclaimer
De informatie op de internet-pagina’s van Varen met Jaap is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend.
Hoewel de samenstellers zorgvuldigheid in acht nemen bij het samenstellen en onderhouden van deze internet-pagina’s en daarbij gebruik maken van bronnen die betrouwbaar worden geacht, kunnen zij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Zij wijzen elke aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid, volledigheid, actualiteit van die informatie en het (ongestoord) gebruik van deze website uitdrukkelijk van de hand.
Als op deze pagina’s wordt verwezen (gelinkt) naar websites van anderen betekent dit niet dat de op of via deze websites aangeboden informatie, producten of diensten door ons wordt aanbevolen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid en geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud, het gebruik of de beschikbaarheid van de internetpagina’s waarnaar wordt verwezen of die verwijzen naar deze website. Het gebruik van dergelijke links is voor eigen risico. De informatie op dergelijke websites is door ons niet nader beoordeeld op juistheid, redelijkheid, actualiteit of volledigheid.