Actieve vaarvakantie
Berlijn
We ontmoeten elkaar bij het café-restaurant Zum Anker in Rothensee.
Hier bevindt zich het nieuwe aquaduct over de Elbe, met vrijwel meteen er naast de scheepslift en sluis Rothensee.
Vandaar rijden we achter elkaar aan naar onze bestemming: Burg, waar we overnachten.
De volgende ochtend gaan we op tijd naar Rheinsberg om inkopen te doen.

Marina Wolfsbruch
Marina Wolfsbruch
Marina Wolfsbruch (a/h Hüttenkanaal)
In de omgeving van Berlijn, in de deelstaten Mecklenburg-Vorpommern en Brandenburg ligt een prachtig watersportgebied dat nog volop in ontwikkeling is.
In Wolfsbruch (noord van Rheinsberg) ligt een boot op maat (afhankelijk van het aantal deelnemers) voor ons klaar.

Met (één van) de fraaie schepen van verhuurder Yellow & Blue Vaarvakanties (www.rentaboat.nl) gaan we op weg over meren en rivieren, zoals de Havel en de Spree.
Deze meren en de rivier de Havel, die we afzakken richting Berlijn, zijn ontstaan in/na de ijstijd. Het is een fantastisch landschap. Afwisselend passeren we kleine dorpen als Bredereiche, Burgwall en Liebenwalde, bossen, moerasgebied – dankzij bevers – en kleiputten met watervogels.
Schiffshebewerk
De schepenlift bij Niederfinow.
Over het Finowkanaal met z'n twaalf gerestaureerde sluisjes bereiken we de schepenlift bij Niederfinow, waarmee we naar boven (36 meter) liften.

We varen verder over het Oder-Havelkanaal naar Berlijn en zitten volop tussen de beroepsvaart waaronder veel Poolse duwcombinaties.
Onderweg doen we de gastvrije jachthaven van Oraniënburg aan om boodschappen te doen.

Wanneer we de nacht niet achter ons anker doorbrengen, is het wel in een verlaten oord of midden in de wereldstad Berlijn. Met je eigen varende 'hotel' midden in de stad te kunnen gaan liggen, met de Brandenburger Tor en de Reichstag op loopafstand en het metrostation Friedrichstrasse in de buurt – dat is toch schitterend?
Over de Spree, langs een laatste stuk van ongeveer anderhalve kilometer Berlijnse muur, gaan we oostwaarts naar Köpenick (van 'der Hauptmann'), Müggelsee en Klein Venedig.

The molucule man
The molecule man in
de Spree.

's Avond liggen we weer in de stad. Misschien wel hartje stad bij de Mühldammsluizen met de historische haven waar we al eens overnacht hebben.

Met onze gids maken we de volgende dag een eigen 'Top-Tour-Berlin'. Even uitstappen op de Potsdammer Platz, de tv-toren op bij het Rode raadhuis of een terrasje pakken op 'Unter den Linden'.

Potsdam mag niet gemist worden. Niet voor niets werd hier het prachtige paleis Sans Souci gebouwd. Op de terugreis naar het noorden gaan we via Himmelpfort naar Rheinsberg. De laatste ochtend varen we terug naar de Marina en leveren we de boot in.


Elfdaagse reis: € 775,00 Negendaagse reis: € 680,00
Lees ook: Vaarvakanties

Klik hier voor een plattegrond van deze site.
© Vaarvakanties Jaap Boersema
Gebruik (ook om veiligheidsredenen!!) alleen de nieuwste browsers (Firefox 31.*, Opera 12.* of Internet Explorer 11)
en met een schermresolutie van 1024x768 pixels.
N.B.: Op deze site wordt Javascript gebruikt!

Disclaimer
De informatie op de internet-pagina’s van Varen met Jaap is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend.
Hoewel de samenstellers zorgvuldigheid in acht nemen bij het samenstellen en onderhouden van deze internet-pagina’s en daarbij gebruik maken van bronnen die betrouwbaar worden geacht, kunnen zij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Zij wijzen elke aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid, volledigheid, actualiteit van die informatie en het (ongestoord) gebruik van deze website uitdrukkelijk van de hand.
Als op deze pagina’s wordt verwezen (gelinkt) naar websites van anderen betekent dit niet dat de op of via deze websites aangeboden informatie, producten of diensten door ons wordt aanbevolen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid en geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud, het gebruik of de beschikbaarheid van de internetpagina’s waarnaar wordt verwezen of die verwijzen naar deze website. Het gebruik van dergelijke links is voor eigen risico. De informatie op dergelijke websites is door ons niet nader beoordeeld op juistheid, redelijkheid, actualiteit of volledigheid.